Reacties van ouders en kinderen

Het verhaal van een moeder en haar zoon: 

“We kwamen ongeveer een half jaar geleden bij Marieke terecht omdat;

  • Mijn zoon vooral op school tegen veel problemen aanliep en dit thuis zorgde voor veel boze explosieve buien en een gevoel van falen en minderwaardigheid.
  • Ik zag ook dat mijn zoon zich compleet afsloot van de buitenwereld, na schooltijd niet meer wilde spelen met andere kinderen en ook bijna geen contact meer had met andere kinderen. Ik maakte me hier best zorgen om.
  • Op school gingen dingen niet altijd goed 2 juffen die beide een andere aanpak hadden, juf die niet eerlijk was volgens mijn zoon, waar hij maar moeilijk mee kon omgaan. Kinderen waar hij tegen aanliep en erg veel prikkels in de klas wat hij als hoog sensitief kind maar lastig vond.
  • Ook thuis liep hij wel tegen dingen aan en dan vooral in de omgang met zijn oudere broer met het syndroom van down, waar hij soms heel boos op kon worden.
  • En vooral ook hoe moet ik omgaan met de wereld om me heen en ben ik de moeite waard voor andere mensen.

In Mei zijn we gestart en mijn zoon had direct een goeie klik met Marieke die hem vooral liet nadenken over dingen waar hij tegen aan loopt in het leven en hoe hij dit zelf kan oplossen.

Dit deed ze door middel van spelletjes, omgaan met winst en verlies, opstellen van spelregels.Hoe om te gaan met kinderen waar je “last” van hebt door middel van poppenspel en situaties naspelen. Tekenen hoe ziet jouw eiland eruit en welke regels gelden er op jouw eiland.Mijn zoon opdrachten geven:  vraag aan je vriendjes en mama wat ze leuk vinden aan jou.

Ik zag eigenlijk al heel snel verandering in mijn zoon, hij werd opener, minder snel boos en ook het explosieve wat soms heel lang duurde verdween. Hij kon veel beter aangeven wat hij wel en niet leuk vond. Er kwamen plotseling weer kinderen bij ons thuis spelen wat eigenlijk al een jaar niet meer gebeurde. Hij werd weer uitgenodigd op verjaardagsfeestjes van klasgenoten. Ook vanuit de juffen kreeg ik positieve berichten over hem, dat hij beter ging luisteren en zijn werk weer af had en hij prettig was in de omgang.

Ik kan na 9 sessies (we hebben pauze gehad in de zomervakantie) zeggen dat ik een opgewekt, vrolijk en open kind terug heb die de wereld weer met vertrouwen in stapt.

Hij ging met heel veel plezier iedere vrijdagochtend naar Hieslum en vond het jammer dat het uur weer om was.

Ik heb hem zelf ook gevraagd of hij wat wil zeggen over de uurtjes bij Marieke. Hij wil dit graag, het eerste wat hij zegt; ” je mag zelf kiezen wat je wil gaan doen. Je kan spelletjes doen, darten, dingen repareren, poppenkast poppen/knuffels laten praten, voetballen. Het was er heel leuk Marieke kan heel goed luisteren en je kan heel veel lol met haar maken.  Ik heb geleerd om dingen zelf op te lossen ! Ik heb bijvoorbeeld een jongentje naast mij zitten die steeds zit te zingen hier word ik gek van. Dus ik vroeg of hij wilde stoppen. Dat wilde hij niet en hij ging steeds vervelende dingen tegen mij zeggen. Ik ben toen naar juf gegaan, en heb haar gevraagd of ze na schooltijd even met me kon praten. Dat kon toen heb ik gezegd dat hij steeds zat te zingen en geluid maakt en ik dan niet kan leren. Juf zou het in de gaten houden en ik moest hem nog een kans geven. @ dagen daarna heb ik zelf een oplossing bedacht ik ben een logboek gaan bijhouden over hem. Ik heb alles opgeschreven wat hij tegen mij zei en wat hij deed. Ik heb m dat ook verteld dat ik dat ging doen dat vond hij niet zo leuk. Dus hij ging naar juf toen hebben we later samen met juf bekeken wat ik opgeschreven had en mijn klasgenootje vond het ook niet zo leuk wat hij allemaal had gezegd en gedaan. Daarna was het klaar hij is gestopt met vervelende dingen zeggen en doen. En dat is dus iets wat ik door Marieke nu zelf kan bedenken.

Ik vind het jammer dat ik niet meer naar haar toe ga en zal haar missen en ook de gekke geit zal ik missen” 😊

Al met al kan ik zeggen ik gun ieder kind wat het nodig heeft een uur per week bij Marieke!


Ervaring van een vader:

Nadat we bij Marieke aangeklopt hebben is er heel wat veranderd. In enkele sessies, waar hij altijd met heel veel plezier naartoe ging, werd onze zoon vrolijker en liever voor zichzelf. Hij neemt nu meer tijd om zijn ideeën uit te werken en zet langer door, ook als het niet meteen lukt. Wij konden het destijds niet voor hem oplossen en zijn nog steeds elke dag blij dat we de stap genomen hebben om hulp te zoeken. Nu kan hij het zelf!


Ervaring van een moeder:

Als je op zoek bent naar iemand die je kind helpt met wat hem of haar dan maar ook in de weg zit, kunnen wij Marieke van harte aanbevelen. Een talentvolle, ervaren kindertherapeute die duidelijk veel plezier in haar werk heeft en met uiterst respect en warmte voor jou als ouder en je kind aan de slag gaat. Onze zoon vraagt nog steeds wanneer hij nou terug mag naar de verrassingskamer!